Deconstructed Bodies från Noir&Blanc
Foto/Grafik: Pressbild

Deconstructed Bodies från Noir&Blanc

Publicerad den 28 april 2010 kl. 17:38 av Micela Danielsson Lundin
Reportage. Designduon Linnéa Carlgren och Petra Thoms är Noir&Blanc och 2009 vann de priset Årets Nykomling på Ellegalan. Nu är de aktuella med sin vår-, och sommarkollektion Deconstructed Bodies - kollektionen som poängterar varje plaggs unika värde och som står oberoende av säsong eller trend.

Dimmigt, drömskt och dramatiskt, det är så Noir&Blanc beskriver sin kollektion för s/s 2010. Kollektionen ger känslan av att växa fram ur en illusion som sedan direkt lurar ögat. Det är med transparens och blyertsfält, tvådimensionellt som pockar på tredimensionellt som de skulpturala plaggen skapar distinkta siluetter och vackert kvinnliga timglasformer. Även art deco, trompe l’oeil och dämpad elegans blir förpackat i en utopisk kostym som ger kontrasten mellan utsmyckat kvinnligt som möter maskulint avskalat.

Material och mönster
Noir&Blanc ställer alltid material och mönster i fokus, samtidigt som de alltid låter plaggen ta nya former och designduon är mästare på att leka med siluetter och skapa drömmande illusioner. Kollektionen s/s 2010 går helt i den svartvita skalan med inslag av lila accenter. De har även inför den nya kollektionen samarbetat med smyckesdesignern Göran Kling och låter därigenom överdimensionerade smycken plocka upp delar av säsongens mönster – högblanka metaller som kontrasterar den monokroma färgskalan.

Garderobshäng blev succé
Noir&Blanc startades 2007 och idén till märket uppkom under minst sagt annorlunda förhållanden - en lång kväll i en garderob. Företaget drivs av Linnéa Carlgren och Petra Thoms, vilka båda härstammar från Umeå, men som sammanstrålade i huvudstaden med sina idéer och drömmar. De har båda varierande utbildningar inom inköp, modevetenskap och konststudier och 2009 belönades de med priset Årets Nykomling på Ellegalan. Designduon hämtar inspiration från olika källor, men vilka ofta är baserade på starka linjer och distinkta färger. Återkommande typiska drag för Noir&Blancs signifikanta formspråk är geometriska former, grafiska mönsterbilder och blanka tyger.


FAKTA
Noir&Blanc säljs bland annat hos Tjallamalla i Stockholm och Malmö, men också hos SpiritStore i Malmö, Lund och Helsingborg, samt på branten.com, kotyr.se och kii.se

868 älskar detta Dela artikeln

Kommentera