Play är tillbaka
Foto/Grafik: Pressbild

Play är tillbaka

Publicerad den 22 april 2010 kl. 18:26 av Fredrik Carlsson
Musik. Det första kapitlet i Playsagan skrevs för knappt 10 år sedan när fyra unga svenska tjejer fick uppleva drömmen om att bli popstjärnor i USA. Play nådde stor framgång med superhiten ”Us Against The World” och sålde över en miljon plattor, samt turnerade med bland annat Aaron Carter och Destiny’s Child. När Play gick skildavägar 2005 var de så gott som superstjärnor i USA.

Efter många års tystnad är de nu äntligen tillbaka – i ny skepnad och med nytt sound. Under åren 2005-2009 ägnade sig medlemmarna i Play åt diverse soloprojekt, modellkarriärer och annat. Hösten 2009 kände man dock att det var dags att återuppliva Play. Den här gången var det som trio och i TV-serien ”Made In Sweden” fick man följa de två originalmedlemmarna Faye och Anais sökande efter en tredje medlem – Sanne Karlsson.

Rockigare med ny medlem
Om tidiga Play var pop och R&B så har det nya Play hittat ett lite rockigare sound tillsammans sin nya medlem. Det nya albumet ”Under My Skin” har många influenser och kan närmast beskrivas som tidlöst modernt. Andreas Carlssons har bidragit med sin rockiga hitpop, och Anders Bagge har med sina låtar gett albumet en klassisk popkänsla. Även låtskrivare som Desmond Child, Johan Kronlund med flera sätter sin prägel på skivan och tjejerna har även själva varit inblandade i låttexterna.

Turné, festivalspelningar, nytt album
Att Play både är och har varit ett stort namn råder det inga tvivel om. Det första livstecknet från det ”nya” Play var singeln ”Famous” (skriven av Andreas Carlsson och Desmond Child) som direkt blev ”Veckans Hitvarning” på Rix FM och som även gick in som #1 på försäljningstopplistan. ”Famous” nådde även stor framgång online, där videon fick ett flertal stora utmärkelser och tillhörde bland de mest sedda och mest kommenterade under en lång tid. Schemat för vår och sommar är redan späckat för Play och de ger sig bland annat ut på en landsomfattande klubbturné och en mängd Rix FM festivalspelningar. Albumet ”Under My Skin” släpps den 21:a april och om singeln är något att gå efter så ser framtiden minst sagt
ljus ut för Play.


FAKTA
Play skapades genom en svensk talangjakt ledd av Laila Bagge i början av 2000-talet och bestod vid den tiden av Anna Sundstrand, Fanny ”Faye” Hamlin , Anais Lameche och Rosanna ”Rosie” Munter. Debutsingeln ”Us Against The World” släpptes i september 2001 i både USA och Sverige och följdes upp med ett ”mini-album” respektive ett fullängdsalbum. Fokus låg på USA och Play turnerade flitigt över hela kontinenten. Framgången med det första albumet följdes upp med ytterligare tre album och till slut även en hitsamling. Man släppte även en DVD i samband med albumet ”Replay”, hade stora framgångar med låtar som ”I Must Not Chase The Boys” och ”Whole Again” samt gjorde en mängd turnéer både i USA och Sverige. Nämnvärda höjdpunkter är till exempel framträdandet på den populära TV-showen ”Live with Regis and Kelly”, stora reklamkontrakt med bland andra Kohl samt en mängd turnéer och framträdanden med storheter som Aaron Carter och Destiny’s Child. 2005 beslutade tjejerna sig, som sagt, för att gå skilda vägar. Vid det laget hade Play sålt över en miljon album och singlar.

735 älskar detta Dela artikeln

Kommentera