Micela: Lilla Saint Tropez
Foto/Grafik: Pressbild

Micela: Lilla Saint Tropez

Publicerad den 30 mars 2010 kl. 17:49 av Micela Danielsson Lundin
Krönika. Bara en dryg timme från huvudstadens stress och buller finns skärgårdsidyllen i det glimrande Östersjöhavet. Sandhamn, Sveriges Saint Tropez är beläget i det yttersta havsbandet och ön bjuder på levande skärgård och vita stränder. Men i det lugnaste vatten vilar Sveriges mest eftertraktade partyö och i hamnen möts vi av ett band av rörelse som under sommarhalvåret blir till ett folkmyller av Stockholms överklass, seglare och hederliga öbor, vilka tillsammans ger oss TV3:s nya tv-serie Sandhamn.

I premiärprogrammet av TV3:s Sandhamn är det äntligen dags för midsommarfirande och delar av Stockholmseliten utan båtvett anländer med till östkustspärlan. Vi får bland annat följa Johan och hans kompisgäng som planerar för en helg i skärgårdsmiljön med hög partypuls. De förbereder för en dimmig helg och smider planer för hur de ska förföra damerna som kommer i deras väg. Men när det är midsommar är det inte alla som vill dansa och dricka till DJ Hångel utan det finns också de som nöjer sig med att delta resa öns midsommarstång till ljudet av en härlig, klassisk fanfar.
 
Karaktärer sticker ut

I tv-serien Sandhamn bekantar vi oss med ett gäng sköna karaktärer som bor eller arbetar på ön. Alla med en viktig roll för att hålla ön levande under sommarhalvåret, men det berättas också historier om de tillfälliga besökarnas galna upptåg. En av sommarkaraktärerna är DJ Hångel som jobbar sju dagar i veckan med målet att ”bli ett” med publiken, och var han fått sitt smeknamn ifrån är en smaskig historia.
 
Ordning på ön
Den goda ordningen på ön är det Manges lakejer som står för. Mange är öns egen latrintömmare och tillsammans med sitt grabbgäng håller de Sandhamnsidyllen levande och plockar upp det som öns gäster slänger omkring sig, och när toaletterna grisas ner står de redo med slang och mopp att göra golven skinande rena. Även polisen inställer sig på ön, redo att hålla ordning och reda på fulla sommargäster. Till sin undsättning har de också Mammorna. Frivilliga mammor som gärna vill prata med nätternas alkoholpåverkade ungdomar till rätta och alltid redo sina peppande ord när besökarna ersätter pulsen på Spybar med substitutet Dykarbaren - baren som lockar sommargästerna med sinne för god, blöt och dyr fest.
 
Båtdoktor och Strindberg
Ön erbjuder också förutom fest och myller på ett härligt skärgårdsliv med sin egen Bosse bildoktor som karaktäriseras genom BåtBjörne, herren som står för båtverkstaden i Sandhamn. Det är han som rycker ut när båtvettet tappas bakom aktern eller sjunker med ankaret till botten av Östersjön och för de som blir sugna på kaffe med dopp finns Café Strindbergsgården som drivs av Elvi och hennes son Adam. De ligger dessvärre efter i planeringen och de gör båda allt för att hinna i fatt den kommande gästanstormningen.
 
Glöm inte att allt som händer sker i ljuset av klara nätter, skvalpande vågor, varma klippor och vita stränder - Skärgårdsidyllen med den extra pulsen.

Sandhamn visas på onsdagar klockan 22.00 i TV3, med start den 31 mars.
 
 
 
 

9669 älskar detta Dela artikeln

Kommentera