Sundfør - Norsk magi
Foto/Grafik: Pressbild

Sundfør - Norsk magi

Publicerad den 18 mars 2010 kl. 20:03 av Sandra Lindqvist
Musik. Sing- and songwritern Susanne Sundfør har tagit sitt hemland Norge med storm. Hennes musik beskrivs som popkonst och hyllas i tidningar, i bloggar och av musikälskare. Nu är hon aktuell med nya skivan The Brothel och en Sverigespelning står på schemat.

24-åriga Susanne Sundfør är en sing- and songwriter från Norska västkusten. Susanne har på kort tid hunnit skapat sin egen musikstil, där hon blandar jazz med klassiskt med med originella elektroniska, epeiska och magiska inlag.
- Susanne är ett monumentalt stycke popkonst, tillskillnad från de mesta andra vi hör nu för tiden skriver Dagbladet.

Susanne Sundfør blev känd över en natt. Det var när hon spelade på arrangemanget by:Larm som lyssnare upptäckte henne och hennes musik. Dagen efter uppträdandet fick hon sex tärningar i tidningen VG-nytt. Sedan dess har det bara gått framåt för den norska stjärnan. 2007 vann hon Spellemanspriset (Norsk Grammis) som bästa kvinnliga artist. Samma år släppte hon sin debutplatta Susanne Sundfør. 2008 kom den akustiska systerskivan Take One out och den 24 mars kommer uppföljaren The Brothel att släppas i Sverige. Hennes senaste singel med samma namn som plattan hyllas runt om i hela Norge av såväl kritiker, bloggare och musikälskare.

En vecka efter skivsläppet i mars kommer hon att spela live på Klubb Folke på Pet Sounds Bar i Stockholm. Så är ni sugna på lite magi och popkonst så är det bara att styra benen mot Pet Sounds Bar den 31 mars.

Susanne Sundfor

725 älskar detta Dela artikeln

Kommentera