Micela: Fler tjejer till Globen
Foto/Grafik: Kristoffer Svanmark

Micela: Fler tjejer till Globen

Publicerad den 6 mars 2010 kl. 22:11 av Micela Danielsson Lundin
Krönika. Under den sista melodifestivaldrabbningen i Örebro blev åtta personer två och de två sista platserna till finalen i Globen den 13 mars slutade eka av tomhet. Att Närkestaden bjöd på festivalvecka när Andra Chansen gästade förvånade inte mig som forna Örebroare och kämparna i den avgörande kampen gav inte vika för något när festivalplatserna stod på spel.

Örebro är staden där mitt liv tog fart. Jag hade precis tagit studenten och från ingenstans damp intagningsbeskedet ner i brevlådan med den indirekta texten. Örebro nästa - Farväl Skåne. Det var i den härliga Närkestaden jag spenderade mina tre universitetsår och det var där jag kom över livets glada poäng. Därför var det inte annat än lycka som spred sig genom kroppen under lördagskvällen, minnena svällde över och jag var den enda i vår TV-soffa som tyckte att det var dans i precis alla takter, även om jag tyckte det var ett stort slöseri med tid när Jessica Andersson fick sjunga två gånger och samtidigt knep en av finalplatserna.

Regelrätt
Andra chansen var uppsamlingstävlingen för alla deltagare som slutat som treor och fyror från tidigare fyra deltävlingar. SVT sorterade startfältet så att ingen trea eller fyra från samma deltävling skulle komma att mötas, vilket möjliggjorde att två bidrag från samma deltävling kunde gå till Globenfinalen. Kämparna för lördagen var Pain of Salvation, Crucified Barbara, Jessica Andersson, Kalle Moreaus och Orsa spelmän, Neo, Pernilla Wahlgren, Pauline och Alcazar och striderna var hårfina och med många oväntade resultat.

Pernilla var Pain
Pain of Salvation stod för Jesu återkomst och en önödigt lång väntan på en utebliven explosion. Motståndaren Pernilla är tyvärr fortfarande väldigt mycket schlager och det var otroligt rätt att hon skulle gå vidare till Globen. Så det hjälpte inte att Barbara korsfäste Pauline, även om jag är hennes största sucker.

Neo vs Calle och company
Herrarnas duell var jämn. Det var vackra sommartoner, en framtida bröllopsvisa mot tandkrämskillens popstackato. Neo tillsammans med Alcazar stod dock för kvällens bästa låtar, men det verkade inte hjälpa att Örebro hade spelat sönder mitt studentdiscogolv med Alcazars bubbelpop utan istället fick svenska folket total sinnesförvirring när de röstade vidare Jessica Anderssons powerballad och valde henne framför både Neo och Calle och company. Det är roligare att stirra in i en tom vägg än att se hennes uppträda. Det var och förblir en stor skandal.

Så tack Örebro.
Ni förgyllde min lördagskväll.
Även om ni förstörde finalen i Globen med att redovisa rätt siffror om Jessica Andersson till final.

9665 älskar detta Dela artikeln

Kommentera