Jasmine Kara släpper debutsingel
Jasmine Kara
Foto/Grafik: Pressbild

Jasmine Kara släpper debutsingel

Publicerad den 4 mars 2010 kl. 17:15 av Fredrik Carlsson
Musik. Hur en så här pass stor röst kunnat växa fram hos lilla svensk/iranska Jasmine Kara är ett frågetecken. Det kanske har något att göra med alla hennes framträdanden på New Yorks klubbscen och den tuffa konkurrens som råder där. Trots sin unga ålder på 21 år, har Jasmine redan uppträtt för stora namn som William Riley, Beyoncé och Jay Z.

Singeln ”In The Basement” är första smakprovet från Jasmines debutalbum "Blues Ain't Nothing But A Good Woman Gone Bad", som planeras till våren 2010. Låten är en hyllning till den storhetsperiod i den amerikanska pophistorien då bluesen blev elektrisk, då rhythm and blues fortfarande kunde räknas som en banbrytande och uppkäftig musikstil. Men även för att den obskyra form av soul som många år senare skulle döpas till northern i helt annan del av världen producerades på löpande band i städer som Detroit och Chicago.

Inspelad i New York

”In the Basement” är en dansgolvsvältare och partyklassiker ursprungligen signerad Etta James och Sugarpie DeSanto. Videon är regisserad av Simeon Frohm och inspelad i Brooklyn, New York.
Jasmine Kara är en av de första signingarna till nya labeln Tri-Sound (där legenden Marshall Chess är en av grundarna).

jasminekara

722 älskar detta Dela artikeln

Kommentera