”Jag vill att det ska vara äkta”
Kina Grannis
Foto/Grafik: Pressbild/Kristoffer Svanmark

”Jag vill att det ska vara äkta”

Publicerad den 2 mars 2010 kl. 18:58 av Sandra Lindqvist
Musik. För knappt tre år sedan laddade Kina Grannis upp sin första egna musikvideo på Youtube. Efter en tid hade hennes video ”Message From Your Heart” visats för makalösa 97 miljoner människor. Hon erbjöds lukrativa skivkontrakt men nobbade. - Om din dröm är att hålla på med musik måste man följa sitt hjärta, säger Kina Grannis.

Hennes musikkarriär började när hon var fyra år, i alla fall om publik i form av mjukisdjur räknas.
- Sjunga är någonting jag alltid bara gjort. Jag kommer på mig själv med att sjunga hela tiden, säger hon.
Redan i grundskolan skrev och spelade hon enkla pianokompositioner i olika lokala tävlingar. Hon började spela violin i skolorkestern vilket hon också gjorde grundskolan ut. När Kina var 16 år hittade hon gitarren. Gitarren som idag används flitigt i alla hennes låtar.
- Det var när jag hittade gitarren som allt föll på plats och jag började sjunga och spela ännu mer, säger hon.
Kina Grannis är idag en 24-årig sing- and songwriter från Kalifornien som tycker att äkthet väger tyngre än feta skivkontrakt. Hennes musik är både sockersöt och melankolisk, men alltid fulla med hopp och till skillnad från andra så har hon en annorlunda historia att berätta. 

Nobbade skivbolag
2007 skapade Kina Grannis ett youtubekonto, gjorde en musikvideo och anmälde sig till en tävling. Några månader senare visades hennes video ”Message From Your Heart” för 97 miljoner människor. Istället för att följa vågen som innebar skivkontrakt vände hon ryggen till och gick åt motsatt håll.
- Jag tog rätt beslut för jag vill göra detta på mitt sätt. Jag vill att det ska vara äkta, säger hon.
Sedan dess har 24-åringen kontinuerligt laddat upp sånger och videos på youtube och sin blogg, som miljontals tittat på, och sedan har hon turnérat i norra Amerika. Hennes musik har spelats i tv-serier som ABC's General Hospital och MTV's College Life. Nästa dröm som hon hoppas ska gå i uppfyllelse är att göra en duett med välkända sångaren Jason Mraz.

Nya skivan Stairwells
Den 23 Februari släppte hon sin självständiga skiva ”Stairwells”. Låten ”Valentine” på hennes nya platta är också hennes senaste singel. På hennes hemsida kan man ladda ner den officiella videon, helt gratis. I videon får man skåda en professionell stjärna sjunga från hjärtat med äkthet i ögonen och passion i varje gitarrackord.
- Om din dröm är att hålla på med musik kommer den ansträngning du gör för att uppfylla drömmen ha stor betydelse i långa loppet. Människor måste lära sig att följa sitt hjärta, avslutar hon.

FAKTA
Namn: Kina Grannis
Ålder: 24 år
Bor: Los Angeles
Aktuell: Med singeln ”Valentine” och plattan ”Stairwells”
kinagrannis.com 

701 älskar detta Dela artikeln

Kommentera