SALEM AL FAKIR
Foto/Grafik: Pressbild

SALEM AL FAKIR

Publicerad den 24 februari 2010 kl. 16:37 av Micela Danielsson Lundin
Musik. Under Melodifestivalens första deltävling i Örnsköldsvik vandrade han rakt in i finalfältet med en av skivans nyproducerade låtar. Keep On Walking är låten på Salem Al Fakirs tredje platta Ignore This som släpps den 10 mars.

Ignore This är resultatet av en kreativ höst där Salem enbart kunde skaka av sig de stora förväntningarna från fans och musikproducenter och skapa den lekfullhet i plattan som karaktäriserade hans första album. Trots att han stampar i det förflutna är ändå utvecklingen ytterst påtaglig. Salem har skaffat en ny låtskrivarpartner och det i form av sin egen dator, vilket resulterar i att Ignore This pulserar av en elektronisk nyfikenhet även om hans svepande melodier och rytmiska svängar fortfarande vilar över tonerna. Lite syntpop plus det gamla goda är receptet för ett album som kommer att slå stort.

Unik i sitt artisteri
Det är lätt att förstå var Salem Al Fakir har fått sin charm ifrån när man skådar hans fars deltagande i TV4:as Halv Åtta Hos mig, en charm som tillsammans med hans musikaliska talang tagit honom långt i musikimperiet som sprider sig över Sverige. Al Fakir behåller det genuina för sitt artisteri och man känner igen sig. Låtarna är en fin blandning mellan danslust och absolut lugn och det är de inte många artister som kan göra. Han är unik och det han gör är unikt.
 
Tidigt intresse
Redan som barn var musik Salems stora intresse och hans föräldrar började tidigt med att låta alla syskonen gå på instrumentlektioner eftersom de ville ge sina barn chansen att lära sig spela musik, en chans de själva aldrig fick. Så redan när Salem var fyra år började han spela fiol, men vid sidan om musiken gillar Salem bilar, ett intresse som kommit i takt med att hans pappa haft en bilverkstad.

För er som längtar efter ett framträdande så uppträder Salem lördagen den 8:e maj på Berns i Stockholm, vilket också kommer att bli hans enda konsert i Stockholm under våren.
 
www.salemalfakir.com

693 älskar detta Dela artikeln

Kommentera