Melissa fortsätter leverera
Foto/Grafik: Pressbild

Melissa fortsätter leverera

Publicerad den 6 januari 2010 kl. 19:26 av Sandra Lindqvist
Reportage. 2008 släppte hon sitt debutalbum ”Långa nätter”. Ett år senare är Melissa Horn tillbaka med nya skivan ”Säg ingenting till mig” som innehåller en stor dos av vemod och ärlighet. Skivan gick direkt in som fyra på den officiella försäljningslistan och nu väntar turné i Norge och Danmark.

Det är ingen hemlighet att hon i sitt debutalbum ”Långa nätter” som släpptes 2008 tog en hel nations hjärtan med storm med sin originella röst och sina vemodiga texter. Ett år senare har hon ytterligare en skiva att lägga till i sitt påbörjade skivbibliotek. 22-åriga Stockholmskan Melissa Horn fortsätter att leverera musik med personlig prägel med en stor ranson ärlighet och melankoli.
- Just i musik kan man vara utlämnande, säger Melissa.
Andra skivan ”Säg ingenting till mig” som släpptes i höst handlar om att säga det man inte vågade när man hade chansen och den tog sig direkt in i toppen på den officiella försäljningslistan.
- Jag är väldigt dålig på att säga rakt ut vad jag känner, så det har funkat rätt bra att skriva låtar istället, säger hon.

Melankoliska texter
Vemod är något som ligger varmt om hjärtat för Melissa och det märks inte allra minst i hennes texter. Stockholmskan har gjort sig själv till stjärna genom att sjunga ut sina tankar och frågor kring livet och relationer. Hon berättar att hon bara skriver låtar när hon känner sig sorgsen.
- När jag är glad så är jag ute och är glad någonstans och när jag är ledsen så skriver jag och det tror jag inte att jag är ensam om, säger sångerskan.
Att skriva låtar kan ta allt från ett par timmar till flera månader. Hon berättar att hon aldrig varit en skrivmaskin och har därför låtit det ta tid att skriva. Resultatet har nu gjort att Melissa Horn är nominerad till grammisen Årets Kvinnliga.
- Det är otroligt och tack vare mina lyssnare!” säger hon

Turné i Norge och Danmark

Under hösten har hon turnérat runt i Sverige och trots att Melissa inte har tagit stor plats i media har hon ändå byggt upp en gedigen publik.  Arton av arton konserter har varit utsålda. En respons som uppskattades till fullo av stockholmskan.
- Jag saknar skräpmaten på vägarna och tröttheten efter många nätter hemifrån. Det har varit grymt kul. Jag hade utan problem orkat göra arton spelningar till, berättar hon.
Till våren kommer Melissa att etablera sig även utanför Sveriges gränser när hon åker iväg på en miniturné i både Norge och Danmark. En sommarturné är även att vänta från tjejen som det osar stjärna om.
- Jag har en sån fin publik. De visar att de har hittat hit på egen hand, avslutar Melissa Horn.

melissahorn.se

955 älskar detta Dela artikeln

Kommentera