”Vi lever för timmen på scen”
Foto/Grafik: Pressbild / Johannes Lagtun

”Vi lever för timmen på scen”

Publicerad den 3 oktober 2008 kl. 13:15 av Fredrik Carlsson
Reportage. En glassbilschaufför, en vaktmästare och en som ständigt hade musik flödande i huset under sin uppväxt. Nu har de tillsammans under 2008 varit Sveriges hetaste pojkband och lanseringen fortsätter nu utomlands för E.M.D. Och dundersuccén har bara börjat.
A State Of Mind som de senaste månadernas turné baserats på innehåller låtar från några av världens hetaste låtskrivare och producenter. De har gjort hits till bland annat Leona Lewis, Akon, Westlife och Il Divo med flera. Men E.M.D är också själva delaktiga i låtskrivandet, produktionen och som musiker. För närvarande håller E.M.D på att hårdlansera sin tredje singel Alone och Fresh Magazine fick en pratstund med Mattias Andréasson

För Mattias stod det klart redan vid tidig ålder att det var musik han skulle ägna sig åt. Skoltiden präglades helt av musiken och efter gymnasiet ville Mattias satsa på musiken igen och började på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2006.

Beskriv hur turnén varit de senaste månaderna?
- Vi har gjort ca 90 gig(spelningar) under vår och sommar -08. Många gig innebär många timmar i turnébussen. Jag har aldrig rest såhär mycket i hela mitt liv. Ena dagen är vi i södra Sverige, nästa dag uppe i Norrland och vi har varit i städer jag aldrig skulle hört talas om som t.ex Häljarp, Höör, Malå, Bergkvara mfl, säger Mattias.

Den långa turnén har inneburit många långa dagar och sena nätter. Men kärleken till musiken och fansen är värt kringflackandet.
- Vi gigar ju oftast rätt sent och ska i regel alltid åka tidigt dagen efter, så mycket hotellsömn blir det inte. Men det spelar ingen roll att det kan vara lite segt att resa för det är så grymt kul att giga! Timmen på scen är det vi lever för under turnén. Vi har extremt bra support från våra fans som följer oss land och rike runt och de gör oss extra taggade när vi står på scen. Utan dem skulle vi inte vara mycket, säger han.

E.M.D är en grupp med tre viljor. Hur fungerar det?
- E.M.D. hade inte blivit långvarigt om vi inte fungerat så bra tillsammans och haft så kul.
Är det någon som tycker något borde göras annorlunda beslutar vi det tillsammans.
Vi har lika ambitioner och tänker väldigt lika. Vi är ju tre grabbar, inte tre tjejer, så vi har inga problem med att komma överens, säger Mattias.

Hur skulle du beskriva Erik?
- Erik är grymt rolig, en mästare på att koka kaffe och hypokondriker.

Hur skulle du beskriva Danny?
- Danny är omtänksam, extremt rolig och hyperaktiv(damp). Ibland förstår jag inte var han får all energi ifrån.

Hur tror du dom skulle beskriva dig?
- Svårt att säga men jag tror att de skulle beskriva mig som rolig, konstant trött och den enda av oss som har lite koll på tider, plats och vad vi ska göra.

Vad händer i höst med EMD?
- Just nu är vi i full gång med att lansera vår tredje singel Alone. Vi kommer även att göra en del julkonserter och lite klubbgig. Tyskland har visat intresse för E.M.D. och vi kommer att jobba mer med det under hösten, säger han.

Har du ett mål att bli soloartist?
- Självklart! Men just nu satsar vi stenhårt på E.M.D. så vi får se när det blir, säger Mattias.


Emdartist.se
936 älskar detta Dela artikeln

Kommentera