Peter Gabriel - Scratch My Back
Foto/Grafik: Pressbild

Peter Gabriel - Scratch My Back

Publicerad den 21 december 2009 kl. 19:31 av Micela Danielsson Lundin
Musik. Peter Gabriel släpper nya albumet Scratch My Back den 27 Januari 2010. Albumet innehåller nya tolkningar av låtar som ursprungligen är inspelade av musikaliska storheter som Lou Reed, Bon Iver och många fler.

Den nya skivan beskrivs av Peter Gabriel själv som ett personligt album med tolv låtar, vilka är inspelade med enbart orkestrainstrument och sång. Albumet bjuder på olika former av musikslingor och inkluderar bland annat den romantiska låten av Lou Reed´s "The Power of the Heart" och låten "Mirrorball" av Elbow´s som tar med lyssnaren på en musikalisk resa.

"Scratch My Back" är inspelad i George Martin’s Air Lyndhurst Studios och i The Real World Temple och redigerades klart i Gabriels egen studio Real Worlds i Wiltshire. Första gången albuminnehållet presenterades publikt var under Gabriels öppning av WOMAD (World of Music, Art and Dance) festivalen med låten "The Boy In The Bubble" av Paul Simon.

Intensiv karriär
Gabriels internationella karriär tog fart med bandet Genesis som bildades redan under hans skoltid, men 1975 lämnade han bandet och sedan dess har karriären resulterat i sju studioalbum, soundtracks till filmerna "Birdy", "The Last Temptation of Christ", och "Rabbit Proof Fence" såväl som andra musikalbum. Den musikaliska förmåga har även belönats med Grammy Award och står som skapare av den idag världsstora WOMAD festivalen.

Engagerad i välgörenhet
Men Peter Gabriel är inte bara en uppskattad musiker utan också en man med ett stort hjärta. 1989 startade han Witness, en organisation som arbetar i kampen för mänskliga rättigheter och tillsammans med Sir Richard Branson är han också en av upphovsmännen till organisationen Elders, vilken diskuterades fram i samarbete med Nelson Mandela med målet att forma en dedikerad ledargrupp som objektivt arbetar med att lösa svåra globala konflikter. 2006 tilldelades Gabirel också utmärkelsen "Man of Peace", mannen av fred och 2009 tilldelades han det hedersvärda Polar Music Prize.
 
petergabriel.com

746 älskar detta Dela artikeln

Kommentera