Marit Larsen – The Chase
Foto/Grafik: Pressbild

Marit Larsen – The Chase

Publicerad den 14 december 2009 kl. 16:55 av Sandra Lindqvist
Musik. Med sina country- och bluesinfluenser och sin sockersöta röst har hon nu levererat sin andra skiva ”The Chase” som gått hem hos lyssnare i hemlandet Norge. Hon heter Marit Larsen och gillar att skapa regellös popmusik.

Marit Larsen är född 1983 i samhället Lörenskog i Norge. Hennes vardag kretsar kontinuerligt runt att göra musik och inspiration till texter hittar hon lite överallt i sin vardag.
- Jag hittar inspiration i mitten av två meningar i en konversation, när jag väntar på bussen, när jag tittar mig själv i spegeln iförd en snygg klänning, när jag läser bra böcker, när jag går trapporna upp till min lägenhet på femte våningen, säger sångerskan.
Marit influeras av blues- och countrymusik, vilket tydligt märks på hennes album, och med sin sockersöta röst har hon blivit omåttligt populär i hemlandet Norge. Att skapa musik utan en massa måsten och regler är det bästa hon vet.
- Jag har alltid varit besatt av musik. Mina minnen, bra som dåliga, har alla sina egna soundtracks och det är just det som är det bästa med musik.

Från popduo till soloartist
Musik har för Marit alltid varit en självklarhet. Hon började sin musikkarriär med att delta i popduon M2M, tillsammans med vännen Marion Raven. Ett stort skivbolag i USA släppte deras skivor och tjejerna turnérade jorden runt i fyra år.
- Allt var verkligen överväldigande och spännande. Jag lärde mig jättemycket, säger hon.
Det var när Marit var 19 år som hon bestämde sig för att hon ville bli soloartist och 2006 släppte hon sitt debutalbum som fick namnet ”Under the Surface”, och skivan sålde guld i hennes hemland på bara tre veckor. Marit har inte bara en röst av guld utan är även fenomenal på både gitarr, piano och mandolin. När hon skriver använder hon sig av alla olika instrument och detta på grund av att de olika instrumenten visar henne nya steg i texter och melodi.
- Det brukar fungera bra, säger hon.

”The Chase”
För två månader släppte Marit Larsen sitt efterlängtade andra album ”The Chase” som fick fina recensioner och just nu är hon ute och turnérar runt om i världen.
- Jag känner mig lyckligt lottad som har möjlighet att leva på min musik. Och så länge som jag har något att berätta kommer jag fortsätta skriva och så länge jag skriver kommer jag fortsätta att leva detta overkliga liv jag lever, avslutar Marit Larsen.

695 älskar detta Dela artikeln

Kommentera