Norah Jones är tillbaka
Foto/Grafik: Pressbild

Norah Jones är tillbaka

Publicerad den 9 oktober 2009 kl. 22:41 av Sandra Lindqvist
Musik. Den 17 november släpper Norah Jones sitt fjärde album med titeln ”The Fall”. Norah har valt att gå en annan väg än hon tidigare gjort inom musiken. - Jag ville prova på något nytt, säger hon.

Den amerikanska sing- and songwritern Norah Jones slog igenom 2002 med albumet ”Come away with me” som belönades med fem Grammys. Sedan dess har hon sålt över 36 miljoner album världen över. Den 17 november är Norah Jones aktuell med sitt fjärde album som bär titeln ”The Fall”.

Ny producent och nya musiker
Till det kommande albumet har hon valt att samarbeta med låtskrivare som Ryan Adams och Will Sheff.
- Jag ville prova på något nytt till detta album. Jag har spelat med samma musiker en väldigt lång tid. Vi är fortfarande vänner och jag hoppas att vi kommer spela tillsammans igen, men jag känner att detta var ett bra tillfälle att arbeta med nya människor och experimentera med musiken, säger den flerfaldiga grammyvinnaren.
Norah kom i kontakt med den producenten Jacquire King, för att han en gång i tiden producerat hennes favoritskiva Mule Variations (Tom Waits).
- När det kommer till val av producent önskade jag att jobba med någon som kunde ta mig ur den trygga zonen och som kunde hjälpa mig att hitta rätt musiker till det nya albumet. Han var väldigt angelägen att göra det och vi kom väldigt bra överrens vilket är viktigt, säger Jones.

King hjälpte som lovat Jones att sätta ihop en grupp musiker och det inkluderade trummisen Joey Waronker (Beck, R.E.M) och James Gadson (Bill Withers), keyboardisten  James Poyser (Erykah Badu, Al Green) och gitarristerna Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) och Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer) . Norah Jones och Jacquire King valde att anpassa låtarna till musikernas styrkor .
ag tror att låtarnas olikheter är tack vare de musiker vi valde, säger Jones.

Gitarr istället för piano
En annan förändring på Norahs kommande album är att hon valt att ta fram gitarren istället för pianot.
- Jag skriver faktiskt mer på gitarren än jag gör på piano. Det känns mer naturligt i låtarna på det här albumet, säger Norah Jones.

 

634 älskar detta Dela artikeln

Kommentera