MAPS presenterar TURNING THE MIND
Foto/Grafik: Pressbild

MAPS presenterar TURNING THE MIND

Publicerad den 25 augusti 2009 kl. 20:22 av Micela Danielsson Lundin
Musik. MAPS aka James Chapman berättar hemligheterna bakom om det nya albumet TURNING THE MIND som släpps den 28:e september, men fansen behöver inte vänta längre än till den 14:e september för då släpps den första singeln Dreaming Of Crystal från plattan där det mänskliga minnet varit en stor inspirationskälla. - Låtarna har bara strömmat fram sedan dagen jag började arbeta med dem, många är relaterade till det mänskliga minnet, säger Chapman.
"Turning The Mind är Maps" andra album och det följer upp Barclaycard Mercurypriset och debuten av We Can Create från 2007. Redan i maj lät MAPS fansen känna vibbarna från det kommande albumet genom låten Let Go The Fear, vilken var ett samarbete med den berömda och Berlinstationerade producenten DJ Oliver Huntemann och Tim Holmes. Låten beskrevs som den typ av musik som får vem som helst att vilja dansa.

Inspireras av minnet
Trots den positiva och glada beskrivningen av smakprovet förklarar James Chapman en helt annan sida av den kommande plattan. Han beskriver den som ett album som utforskar områden relaterade till det mänskliga minnet och hur vissa stimulanser och i synnerhet kemiska sådana kan påverka minnet på olika sätt, men samtidigt berättar han om hur skivan presenterar resor mellan extrema sinnestillstånd.-Ett exempel kan vara när man går från deprisson till eurofouri, förklarar Chapman.

Mindfullness
Albumtiteln Mindfullness är inspirerad från en kognitiv beteendeövning som övar upp människans medvetenhet om det som pågår runt henne. Chapman kom över övningen för fem år sedan genom professor Marsha M. Linehan och det är en övning vilken i enkla termer tar negativa tankar och vänder dem till positiva sådana genom att man accepterar verkligehten som den är, oavsett hur dålig den än må vara.

www.myspace.com/mapsmusic
www.mapsmusic.com
741 älskar detta Dela artikeln

Kommentera