Röyksopp turnerar i sommar
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Röyksopp turnerar i sommar

Publicerad den 2 juli 2009 kl. 20:35 av Micela Danielsson Lundin
Musik. Den norska duon Röyksopp, aka Svein Berge & Torbjørn Brundtland är hetare än någonsin och tillsammans med vår svenska superstjärna Robyn släppte de den 25 maj sin nya singel The Girl and The Robot. I dagarna uppträder de tillsammans i Apollotältet på Arvikafestivalen.
Den 23 mars i år kom Junior, duons första skiva på 4 år. Plattan gästas av svenska musiker som Robyn, Karin Dreijer och Lykke Li vilka alla sätter sin egen prägel på Röyksopps så annars unika elektromusik.

Hyllas av medievärlden
Albumet Junior har redan prisats av storheter som The Sun och Sundays Times och beskrivs som genealisk popperfektion och ett perfekt  gladpiller, vilket upprätthåller den tidigare storförsäljningen av bandets debutalbum Melody AM som släpptes 2001, albumet The  Understandning från 2006 och deras tidigare singlar Eple, Poor Leno, Only This Moment och Remind Me som vann pris för bästa video på MTV Europe Awards.

Färgglad video
Låten är uppföljaren till bandets senaste singel ”Happy Up Here” och är  ett spår på skivan med härligt intressanta toner som lätt sätter sig  på minnet och känslan av den näst intill förbjudna och annorlunda  kärleksaffären mellan två omaka varelser känns påtaglig. Om än mer  verklig i den snyggt färgglada musikvideon.

Sommarturnén fortsätter i Europa
Röykstopp är under sommaren också aktuella med sin Europaturné och vi  finner dem med start i Apollotältet på Arvikafestivalen den 2 juli  tillsammans med Robyn. Länder som kommer att besökas under de varma  sommarmånaderna är bland annat Danmark, Ryssland och Ungern och den överhettade festivalen Get Loaded In The Park i Storbritannien får givetvis också ett besök av den rykande heta norska elktroduon den 30 augusti.
740 älskar detta Dela artikeln

Kommentera