Skrattfeber hos svenskar
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Skrattfeber hos svenskar

Publicerad den 26 juni 2009 kl. 19:01 av Micela Danielsson Lundin
Film & tv. TV-kanalen Comedy Centrals har kartlagt svenskarna skratt-, och humorvanor och ställde en rad frågor till några svenska medborgare om vilken som är den roligaste personen, dialekten, och vilket som är det fånigaste klädesplagget att bära.
Kanalen Comedy Centrals kom till USA redan 1989 och är fortfarande världens första, största och enda kanal som levererar enbart komedi och humor till sina tittare. Den 1 januari i år gav MTV Networks Sverige humorkanalen med sändningstider mellan 19.00 och 03.00 och de tog direkt humortempen på de skrattande svenskarna. Linda Granath som är kanalchef för svenska Comedy Central och den som står bakom undersökningen skrattometern, berättar att undersökningen som inkluderat 1500 svenskar genererat i många roliga svar om deras skrattvanor.

Hasse & Tage är roligast
Det är dystra tider i Sverige. Lågkonjunktur, inget guld i hockey-VM och med ett grymtande alarm om svininfluensan för dörren känns det mer troligt att svenskarna hellre uppskattar galghumor än en dålig ordvits. Att sedan var tredje svensk tycker att magväskan är det klädesplagg som är fånigast kom inte som en direkt chock, men att de fasansfulla benvärmarna och sommaraktuella sandalerna kom längre ner på listan var desto mer otippat.

Skrattometern talade också för att Robert Gustavsson är Sveriges roligaste person, tätt följd av Björn Gustavsson, Sveriges blonda gullegris. Däremot tillskrivs inte Robert Gustavsson segern i vem som var den roligaste svensken genom tiderna, utan istället fick han nöja sig med en andra plats efter humorduon och revy-, och sketchmästarna Hasse och Tage, som fick hela 34 procent av rösterna.

Skrattar mest åt göteborgskan
De svenska dialekterna som är ett talande kulturfenomen och en avgörande faktor i många personligheter fick sin guldmedalj och mästare i skrattometern. Den klargjorde att det är just dialekter som svenska folket skrattar mest åt och att det därför aldrig är fel att bjuda in en göteborgare på festen, eftersom göteborgskan var den dialekt som folk uppgav att de skrattade mest åt. Comedy Central tipsade också hur man ska avsluta en perfekt kväll, och det är med en  ordvits eller några portioner ironi.

Att den genomsnittlige svensken sedan skrattar mellan 6-15 gånger per  dag ser vi på FRESH som ett livslångt resultat, för som det sägs  - ett skratt förlänger livet och med en magväska runt magen blir det garanterat några extra år.
6824 älskar detta Dela artikeln

Kommentera