Sheri - Nytt Stjärnskott
Foto/Grafik: Johannes Lagtun

Sheri - Nytt Stjärnskott

Publicerad den 9 april 2009 kl. 18:47 av Sandra Lindqvist
Reportage. Om du blandar pop med R&B, rock och Hiphop får du Sheri Nowrozi, Sveriges nya stjärnskott. - Det är bra att mina låtar låter olika, på så sätt når jag ut till en bredare publik, säger hon till Fresh Magazine.
Sheri Nowrozi som är född i Uppsala men uppvuxen i Enköping har alltid brunnit för musiken och redan som liten flicka drömde hon om att en dag bli artist. Nu, när drömmen gått i uppfyllelse, nyper hon sig dagligen i armen för att se så inte allt bara är på låtsas. Sheri är 23 år och har redan jobbat med en rad kända producenter och låtskrivare världen över, bland annat Andreas Carlsson och Guns N Roses-gitarristen Richard Fortus.

Blandat sound och rollen som tuff
Att skapa ett eget sound är något Sheri och hennes manager arbetat på länge, vilket resulterat i att alla låtar låter olika. Det ser vår nya stjärna som något positivt.
- Det är bra att alla mina låtar låter olika, på så sätt når jag ut till en bredare publik, säger hon till Fresh Magazine.
Sheri beskriver sitt sound med en blandning av pop, R&B, rock och hiphop.
- Man kan lyssna på min musik när man sitter i bilen, när man dansar på en klubb eller när man vaknar upp på morgonen, berättar hon.
När Sheri går upp på scenen stiger hon in i en roll som tuff sångerska, men hon beskriver sig själv som tillbakadragen, snudd till blyg.
- Jag går in i en roll som artist, men det är ju fortfarande jag, säger hon.
Musikkarriären är hennes liv och det är på den hon lägger all fokus och energi. Det betyder att hon har blivit tvungen att lägga något annat vid sidan om. I det här fallet har det blivit det sociala kompis- och festarlivet.
- Man offrar ju vissa grejer, men det är det värt, säger hon.

Lansering utomlands
Internationell satsning känns inte främmande för Sheri Nowrozi, men långt ifrån självklar då det i slutändan är lyssnarna som avgör hur långt hon ska gå. Hon ska kämpa för att ta sig in med sin musik i olika länder och i miljontals hjärtan, då hon en dag hoppas att kunna leva på sin röst.
Skivbolaget Mamia Music har ett projekt med Sheri Nowrozi som bygger på minst tre skivor. Frank Bonn, manager på skivbolaget tror inte på att man kan släppa en singel och sedan äga världen. Han tror något annat för Sheri.
- Det här är som ett marathonlopp. Vi är precis i starten och vi tar det i vårat tempo.

Ledmotiv till svensk film
I Maj släpper Sheri sin andra singel ”First sign of trouble”. Den beskriver hon som helt annorlunda från hennes första R&B-låt ”Hit N Run”.
- ”First sign of trouble” är hiphopinfluerad och känns för mig väldigt häftig. Oavsett om man älskar eller hatar den är det definitivt en låt man kommer gå runt och nynna på, berättar Sheri för Fresh Magazine.
Förrutom singelsläpp ska hon göra ledmotivet till en svensk, ännu hemlig, film som har biopremiär till hösten och just nu repar hon inför en rad livespelningar.
- Det är hela tiden saker pågång, men jag tar en grej i taget, säger hon.
En solig framtid för Sheri och hennes karriär tros alltså vänta och Frank Bonn, Sheris manager tror bara gott om hennes framtid.
- Sheris framtid har inga begränsningar överhuvudtaget och jag tror definitivt att vissa låtar kommer funka utomlands.


FAKTA
Namn: Sheri Nowrozi
Ålder: 23
Bor: Stockholm
Aktuell: Med singeln ”Hit N Run” och livespelningar

Sheri
1117 älskar detta Dela artikeln

Kommentera